Ungdomlig och vacker hy

augusti 14, 2020 Emma Carlsson 0 Comments

När man klättrar över 35-strecket är det många som börjar se förändringar i sitt utseende. De första rynkorna kanske dyker upp, några grå hårstrån gömmer sig på huvudet och huden börjar visa din ålder. Det finns flera sätt du kan se till att hålla huden så ungdomlig som möjligt, det är trots allt den som styr hur gammal du ser ut att vara. 

Överlägsen hudkräm

Läs på om olika hudvårdsmärken för att hitta dem som bygger sin produkter på riktig vetenskap och inte försöker lura dig. Varumärken som exempelvis Neostrata har välutvecklade produkter som stimulerar kollagenet i huden samt agerar stärkande och ger näring. Märket har flera ambassadörer som får sälja deras produkter såsom Deramashoppen. Hudkrämerna är riktade mot att ge starkare, hälsosammare och fylligare hud. När du köper en hudvårdsprodukt får det kosta några hundralappar, de billigare alternativen i matvaruhuset eller skönhetshsopparna riskerar att vara full med vatten eller alkoholer som torkar ut huden mer än de hjälper.

Dag- och nattkräm

Skaffa en fuktgivande dagkräm som du tar på dig på morgonen och en näringsrik och lugnande nattkräm för natten. Genom att hålla huden i ansiktet återfuktad och mata den med näring kommer den att se och må bättre. För att hålla kråkfötter och fina linjer borta kan du använda en ögonkräm speciellt för ögonen. Vanliga hud- och ansiktskrämer är oftast för tunga för den tunna huden runt ögonen.

Fysisk aktivitet

Huden mår fantastiskt bra av träning. En studie för några år sedan visade att de som tränade 30 minuter två dagar i veckan hade hud som såg 10 år yngre ut än de som inte tränade alls. Detta syntes alltså på mikroskopisk nivå, det var alltså inte bara ytligt utan ända ner till cellerna. Fysisk aktivitet påverkar allt i kroppen och nästan uteslutande positivt. För hälsans skull är det dock bättre med 30 minuters pulshöjande aktivitet per dag, men försök få in så många pass per vecka som du kan. 

Kosten

Vad du äter har också stor betydelse för utsidan. Näringsbrist syns i ansiktet och huden. Du blir blek och glåmig och huden åldras snabbare. En varierad kost med mycket grönsaker och vatten, mindre alkohol och socker, är nyckeln till en ungdomlig hud. 

Previous Post

Next Post