Sköt om ditt färgade hår på bästa sätt

februari 11, 2022 Emma Carlsson 0 Comments

Att färga sitt hår är något som de flesta gjort eller fortfarande gör regelbundet. Det är ett roligt sätt att ändra sin stil på och du kan dessutom testa olika frisyrer för varje ny färg.

Men dessvärre är det inte helt vanligt att hårfärg sliter på ditt hår. Kvalitén kan försämras, topparna kan bli torra och hårbottnen kan bli irriterad. Se till att sköta om ditt färgade hår på bästa sätt.

Generella riktlinjer

När du färgar ditt hår regelbundet finns det en del generella riktlinjer att förhålla sig till om du vill skona ditt hår från mer slitage. Du ska exempelvis aldrig borsta ditt hår när det är blött. Undvik även att använda hårdsnoddar med metallbitar på då detta kan slita i enstaka hårstrån. Du bör inte heller exponera ditt hår för solen alltför mycket, speciellt inte om du bleker ditt hår.

Komplettera med välgörande produkter

Utöver de generella riktlinjerna bör du även komplettera din hårdvård med rätt produkter. Hårprodukter kan göra stora skillnad, speciellt om du väljer att investera i högkvalitativa sådana. Prioritera svallet så kommer komplimangerna att bli fler och fler.

Previous Post

Next Post