Mannens behov av hårvård

februari 13, 2023 Emma Carlsson 0 Comments

Mäns behov av hårvård är lika stort som kvinnor även om behovet ofta ser annorlunda ut. Precis som kvinnor behöver män bra produkter för hårvård såsom schampo och balsam. Naturligtvis behöver dessa vara anpassade efter individens behov.

Har du tunt hår behöver du en lättare formula som inte tynger ner håret. Om du däremot har torr hårbotten bör du prova en produkt som återfuktar huden. Det bästa brukar vara att testa sig fram tills du hittar det som passar för just dig.

Ansiktsbehåring

Nu för tiden är det populärt med skägg bland män. Skägget och mustaschen behöver såklart också få kärlek och omtanke. Varje man behöver en uppsättning produkter för att hålla skägget fräscht och fint. Till att börja med bör skägget sköljas regelbundet och tvättas med ett skäggschampo för att göra det rent från smuts.

Att kamma skägget dagligen är en god början. Här fungerar både kam och borste lika bra. Försök att alltid kamma längs med hårväxten för att undvika att det blir trassligt. Har du längre skägg kan du med fördel investera i ett skäggvax för att få till rätt styling. Oavsett längd är en skäggolja optimalt att avsluta med för glans och doft.

Previous Post

Next Post