Ett försök till att minska stressen

augusti 26, 2020 Emma Carlsson 0 Comments

Vi lever i en allt mer stressande tillvaro. Det kan vara mycket både på jobbet och hemmavid. Vi engagerar oss i massor med saker och har man dessutom barn så tillkommer det en mängd aktiviteter som man ska delta i.

Hitta en balans i livet

Det gäller att hitta en balans i livet som gör att vi inte stressar för mycket. Yoga kan vara ett sätt att sänka pulsen och känna ett inre lugn. Det finns andra hjälpmedel för att kunna få ner pulsen och lindra den stress man känner. Det är viktigt att vi kan komma till ro och inte oroar oss över saker som vi inte kan göra något åt. Planera ditt liv på ett sätt som passar dig. Våga säga nej till saker som kanske tar för mycket av din tid.

Ta tillvara på tillfällen

Även om man har det stressigt på arbetet och hemma så gäller det att kunna ta tillvara på tillfällen där man kan ta det lugnt. Det kan räcka med femton minuter där man bara sitter i sin soffa och inte gör något alls. Kroppen får då tid på att reflektera över situationen och varva ner en stund. Kan man dessutom lägga sig ner och sova en kort stund ger kroppen otroligt med kraft och energi.

Previous Post

Next Post