Den perfekta dejten – så vill jag ha den

juli 12, 2017 Emma Carlsson 0 Comments

Alla drömmer vi om den perfekta dejten. Den där Mr Right står utanför dörren med en bukett rosor, tar dig till en riktigt dyr restaurang där ni äter hummer och dricker champagne, och sedan kollar ni på fyrverkerier… Eller? Alla har vi våra egna drömdejter, och alla ser de olika ut. Nedan listar jag tre punkter som för mig är viktiga för att få till en perfekt dejt. Min absoluta drömdejt hade varit med skådespelaren Ryan Gosling, men man kan inte få allt här i världen. Men man kan få en perfekt dejt!

1. Plats

Platsen är viktig. Det är den som sätter stämningen, och som är kvällens kuliss. En för fin restaurang kan leda till en stel och obekväm stämning, medan det lokala haket signalerar att man inte riktigt bryr sig. Välj en avslappnad restaurang eller café, gärna med en del folk och rörelse så att vi har något som kan dra igång ett samtal om det blir stelt. Om killen har gjort efterforskningar på vad jag gillar för typ av mat sedan tidigare blir det ett extra plus! Sushi eller en krämig italiensk pasta går exempelvis alltid hem hos mig.

2. Tid

Då jag har mycket att göra om dagarna föredrar jag om dejten sker under kvällstid, eller på helgen. Det ska inte vara för sent på kvällen, eftersom jag ibland är trött efter en hel dags jobb. Eftersom jag är en romantiker tycker jag att det är gulligt om killen hämtar upp mig hemma.

3. Aktivitet

Jag tycker att det är roligt om det inte bara blir en middag eller en fika, utan att vi faktiskt gör någonting ihop. Många tänker direkt att bio är en bra aktivitet, men det är faktiskt riktigt tråkigt. Man pratar inte med varandra, även om man sitter nära. Nej, gör istället något fysiskt. Ta med mig på bowling, minigolf eller en cykeltur. Något som gör att vi kan prata, men som inte gör oss obekväma. Om det är fint väder tar jag gärna en promenad, eftersom jag älskar att promenera i parker eller längs med havet.

Previous Post

Next Post