En kväll på travet

juli 12, 2017 Emma Carlsson 0 Comments

Tjejer kan ingenting om hästar och trav, sade både vänner och arbetskamrater. Jaså, kan vi inte tänkte jag som på nära håll har studerat min vän, ”travexperten”. Har då denna så kallade expert vunnit på V75 eller andra av travets spelformer? Småvinster kanske, men inget stort. När jag sa att jag nog hade lika bra att vinna dessa kaffepengar som han, skrattade han rått. Du – vet väl inget om hästar som travar, sade han slirigt. Du som bara varit i stallet, det är skillnad på travhästar och ridhästar.

Modus operandi

Så döm om hans förvåning när jag talade om att tjejgänget skulle ha en kväll på Solvalla. Spela bara inte bort hela hushållskassan bara, blev hans sura kommentar. Själv tänkte han sitta framför tv:n och räkna in sina kusar i kvällens V75. Vi får väl se vem som vinner mest, avslutade han innan jag stängde dörren framför näsan på honom.

Vi tjejer träffades tidigt på eftermiddagen för att sitta och kolla på träning samt att lägga upp strategi. I restaurangen intog vi ett bra bord med utsikt över hala travbanan. Vi beställde in mat och öl, vi tog entrecote alla åtta och när den slunkit ner var det dags att planera under kaffet. Vi bestämde att satsa trehundra vardera varav en del till V75 och en mindre till Dagens Dubbel. Fram med kupongerna, här skall tippas, Anna hade läst på Travsidan.net, och kunde en del.

Spänningen stiger

Under lopp efter lopp kunde vi se hur våra inprickade hästar gick in i mål först i varje lopp fram till det femte. Så med två lopp kvar hade vi vissa förhoppningar. I sjätte loppet sprack vår spik men i DD hade vi garderat den. Sjunde loppet gick in men där vann favoriten så utdelningen skulle nog inte bli så stor. Döm om vår förvåning när det visade sig att vi hade flera 6: or. Vinsten blev lite drygt 3 000 kronor var, tjo ho. Min vän var mest förbannad när jag kom hem, han hade förlorat totalt. Mig trodde han inte alls.

Previous Post

Next Post