Den årliga kräftskivan

augusti 26, 2019 Emma Carlsson 0 Comments

Sensommaren är årstiden då den traditionella kräftskivan går av stapeln. Det är inte så att alla tycker att detta är en delikatess men många längtar till just detta. Alla har vi olika traditioner och många planerar för sin skiva i veckor i förväg. Hur ska man då tänka för att få en lyckad kräftskiva. Läs vidare så får du en del bra tips om hur du ska göra.

De goda kräftorna

Hel klart så är det kräftorna som är huvudpersoner på festen. Se till att ta fram dessa i god tid innan själva festen. Upp till två dagar kan dessa tinas i kylskåpet om man har frysta kräftor. Själva kräftorna är inte allt för svåra att tillaga. Ett vanligt recept för att lyckas är följande: 3 liter vatten, 1 deciliter salt, 3 till 4 sockerbitar och 1 hekto krondill kokas upp. Lägg i kräftorna och låt sjuda i 6 till sju minuter. Kyl kräftorna snabbt i den lag som den är kokt i.

Pynta lokalen för kräftskivan

Det ska naturligtvis vara rätt stämning och tillbehör. Att pynta lokalen med olika servetter, haklappar och annat som har med kräftskiva att göra. Ballonger hittar du på nätet och självklart så ska dessa vara med former av kräftor och annat som gör att det blir extra festligt. Rött är ju färgen som det mesta ska gå i och en röd duk med tillhörande servetter är något som självklart ska finnas. Även kräfthattar är ett måste, dessa kan man skapa själv om man är lite händig.

Previous Post

Next Post